Funkciók és technikai részletek
Pitypang tea indiai citromfűvel – léleknek és testnek. A pitypang (tudományosan Taraxacum officinale) vagy másnéven gyermekláncfű egy szívós növény, amely tavasszal sárga virágokkal díszíti a kerteket és réteket. Később a virágzatot érdekes gömbalak jellemzi, amit repülőszőrös magok alkotnak. A pitypang elkészítésének hagyományos módja a pitypangsaláta, de ismerünk pitypangszirupot és pitypangteát is. Fogyasztása különösen tavasszal javasolt. A pitypang teának intenzív íze van, amely szinte minden szájnak örömet szerez, mivel különleges és egyedi. Tea a lélek és a test kényeztetésére. A pitypang támogatja a bélrendszer működését, mivel segít fenntartani a gyomor pH-egyensúlyát. A pitypang gyökereinek prebiotikus hatása van, és hozzájárul a gyomor-bélrendszer jólétéhez. A Pitypang tea indiai citromfűvel használatának előnyei: akár 20% pitypanggal – növény + gyökér, 30% indiai citromfűvel, a lélek és a test kényeztetésére, intenzív íz, amely egyedi és különleges, ideális választás az év bármely évszakában, gyors és egyszerű teakészítés.